Lucia

 


Wie zijn wij?
Waaruit bestaan wij?
Waarom zijn wij hier?
Waar gaan we naartoe?
Wat is ons doel in dit leven?

Door onszelf deze vragen te stellen, begonnen we een andere werkelijkheid te ontdekken. Eén die gebaseerd is op innerlijk weten en het geloof dat er meer is dan dat wat we zien, horen, voelen en smaken.

Er gebeurden opwindende dingen en onze levens zijn aanzienlijk veranderd. Toeval heeft een andere betekenis gekregen en de “wonderen zijn de wereld niet uit.” We beginnen er zelfs een beetje op te rekenen. Ons leven wordt met de dag eenvoudiger en we ervaren vrede, vreugde en harmonie.
Via Lucia creëren we een mogelijkheid om dit met jullie te delen.

 

In de wereld zal er misschien vrede zijn, de dag dat het menselijk wezen weet waarom hij leeft en welk doel hij heeft.

Professor Zeberio

 

Het is tijd om het roer van je leven in eigen handen te nemen en verantwoordelijkheid op te nemen voor je daden. Sta het ego of je persoonlijkheid niet meer toe je nog langer te manipuleren.

Sai Maa Lakshmi Devi

 

Lucia

Lucia komt van het Latijnse woord Lux, wat licht betekent. Licht is prachtig om te aanschouwen, licht straalt uit, licht is puur. Het doet er niet toe hoe onrein de plaatsen zijn waar haar stralen doordringen, het is steeds zuiver. Het licht gaat in rechte lijnen, zonder verbuiging en legt de grootste afstanden af zonder aan snelheid te verliezen. De naam ‘Lucia’ wordt ook geïnterpreteerd als ‘de weg van het licht.
 

Lucia is het label van Veer en Jo en de keuze voor deze naam was voor de hand liggend: zowel Veer als Jo kregen van hun ouders als tweede voornaam Lucia.

L staat voor Liefde, Leven en Licht
U staat voor Uniteit
C staat voor Creatief
I staat voor Intuïtief
A staat voor Actie

De legende van Sankta Lucia

13 december is de dag dat de Zweden en anderen over de hele wereld de legende van Sint Lucia eren. Voor velen heeft Lucia gedurende vele jaren geloof en hoop gebracht, evenals een reden om te geloven dat de toekomst goede dingen brengt. Haar legende stamt af uit Syracuse, op het eiland Sicilië. Er wordt gezegd dat gedurende een tijd dat de leiders van het land geen voorstanders waren van het Christendom, een vrouw, Lucia genaamd, haar leven had gewijd aan God en aan de armen. Ze gaf haar volledige bruidsschat aan de armen en de man die met haar zou trouwen was hier bijzonder kwaad om. Lucia werd voor het gerecht gedaagd en weigerde haar Christelijke geloof op te geven en werd uiteindelijk veroordeeld als heks. Ze diende ter dood gebracht te worden op de brandstapel, maar toen de bewakers probeerden om het vuur aan te steken, wou dit niet aangaan. Uiteindelijk werd ze doodgestoken. 
Lucia is een oeroude mythische figuur met een blijvende rol als drager van licht.